<![CDATA[Cato Clean Air - Aktuelt]]>Mon, 16 Nov 2015 22:59:47 -0800EditMySite<![CDATA[Helt okay at man kan fornemme duften af dyr... men ikke for meget af aber...]]>Wed, 15 Jan 2014 11:38:33 GMThttp://www.catocleanair.dk/aktuelt/helt-okay-at-man-kan-fornemme-duften-af-dyr-men-ikke-for-meget-af-aberPicture
I Tropikariet i Helsingborg var duften af lidt for meget abe grunden til, at vi har installeret Sveca Clean Air PHI luftrensning
i de eksisterende luft-systemer. Det har bragt lugt og duft af dyr på et niveau som ikke længere generer besøgende gæster.
Vi er så tilfredse med det resultat som der er opnået her, at vi for tiden arbejder med et tilsvarende system som skal installeres i vores avls afdeling.
I denne afdeling er det primært varmebesparelsen vi går efter, men får lugtreduktionen med som en ekstra bonus. 
Med Sveca Clean Air luftrensning kan der reduceres betragteligt på ventilations mængden, og dermed samtidig spare en masse energi og CO2-udledning.

Ejer og administrerende direktør Magnus Lindqvist

]]>
<![CDATA[Clean Air PHI REME - Løsningen til problemer med forhøjede niveauer af formaldehyd indendørs!]]>Tue, 07 Jan 2014 13:45:30 GMThttp://www.catocleanair.dk/aktuelt/clean-air-phi-reme-lsningen-til-problemer-med-forhjede-niveauer-af-formaldehyd-indendrsFjernelse af formaldehyd i et kontrolleret miljø med et reflekterende elektromagnetisk energi (Clean Air PHI REME).

Formaldehyd er en farveløs gas der er kræftfremkaldende hos mennesker, dette har en stærk lugt ved stuetemperatur. Formaldehyd er en type af volaticle organiske forbindelser (VOC), som er fælles for indendørs luftforurening. Formaldehyd er et hyppigt forekommende kemikalie, som er almindeligt anvendt i fremstillingen af mange byggematerialer og husholdningsprodukter. Det er også et biprodukt, som kan opstå under forbrænding eller andre naturlige processer. Typiske niveauer af formaldehyd i indendørs og udendørs miljøer er under 0,03 ppm. I boliger der indeholder store mængder af pressede træprodukter kan niveauer af formaldehyd være så høje som 0,3 ppm. Dette forsøg undersøgte effekten af oxidaktive gasser fremstillet ved et reflekterende elektromagnetisk energi (REME) for at reducere indholdet af formaldehyd, dette ved at måle værdierne i et lokale hvor miljøet kunne kontrolleres. Formaldehydkilden blev anbragt i et lokale under kontrolleret forhold (Terra Universal - Anaheim, CA) og bragt til at ækvilibrere i en periode på 2 timer. Niveauet af formaldehyd blev målt ved anvendelse af et spektrofotometer. Efter tilførsel af oxidaktive gasser fremstillet ved den reflekterede elektromagnetiske energi (REME) som blev tilført i lokalet, blev niveauer af formaldehyd derefter målt ved 30 minutters intervaller. Efter tilførsel af oxidaktive gasser i 2 timer var niveauet af formaldehyd 2,2 ppm. Formaldehyd niveauer blev reduceret til <1,3 ppm efter en times eksponering af oxidaktive gasser fra REME systemet. Efter 105 minutter var niveauerne reduceret til <0,55 ppm. Efter 2 timers eksponering, var niveauerne reduceret til <0,24 ppm. Efter 2,5 timer var niveauerne reduceret til <0,12 ppm. Efter 4 timer var niveauerne reduceret til <0,05 ppm. WHO anbefaler, at niveauerne af formaldehyd indendørs skal være under 0,05 ppm. Resultaterne af dette eksperiment viser effektiviteten af REME systemer til at reducere formaldehyd dampe i indendørs miljøer.
]]>
<![CDATA[Clean Airs forbedrede Photoioniseringsproces.]]>Tue, 07 Jan 2014 13:44:57 GMThttp://www.catocleanair.dk/aktuelt/clean-airs-forbedrede-photoioniseringsprocesIonisering har været kendt i mange år. De fleste ioniceringsprocesser fungerer ved hjælp af ozon som det primære gas som rensningsmiddel, i modsætning til Clean Air PHI. Der er dog en vigtig forskel - med Clean Air PHI kan mennesker fortsat opholde sig i lokaler hvor luftrensningen foregår uden problemer og gener, i modsætning til traditionel ioniceringsprocess hvor der dannes ozon. Photoionicering fungerer som naturens egen produktion af hydrogenperoxider hvis positive rengørings egenskaber er almindeligt kendt og i særdeleshed på sundhedsområdet. I naturen forekommer naturligt høje koncentrationer af brintoverilte i luften, som er skabt af UV-lys.  Denne proces fremkalder den friske luft i skoven (naturlig styring af det mikrobielle miljø). På samme måde producer Clean Air Photoionicering hydrogenperoxider præcis som i naturen. Dette sker ved hjælp af UV-lys som i forbindelse med en metallegering af kobber, sølv, rhodium og titanium fremkalder og producerer hydroperoxider. Det skal tilføjes, at de naturligt høje koncentrationer af brintoverilte i luft der kan måles i skoven, er det næsten umuligt at registrere indendørs i dette sammenhæng.
]]>
<![CDATA[Produkter fra Clean Air har vist gode resultater i flere uafhængige laboratorieundersøgelser foretaget i USA]]>Tue, 07 Jan 2014 13:43:52 GMThttp://www.catocleanair.dk/aktuelt/produkter-fra-clean-air-har-vist-gode-resultater-i-flere-uafhngige-laboratorieundersgelser-foretaget-i-usaI flere uafhængige undersøgelser kunne laboratorieforskning vise, at hele 98-99% af luftbårne vira og bakterier elimineres hjælp af Clean Air PHI Photoioniseringsprocess. Over ti typer af de mest problematiske vira og bakterier elimineres med det samme.(se nedenfor)
Bacteria
 • Staphylococcus Aures (MRSR)
 • Methicillin Resistent
 • Streptococcus Sp.
 • Peseudumonas Sp.
 • Listieria
 • Escherichia Coli
 • Bacillius Spp.

Virus
 • H1N1 (svineinfluenza)
 • SARS
 • Fugleinfluenza virus
 • Norwalk Virus

]]>
<![CDATA[Virus og bakterier elimineres med photoionisering]]>Tue, 07 Jan 2014 13:42:20 GMThttp://www.catocleanair.dk/aktuelt/virus-og-bakterier-elimineres-med-photoioniseringResultaterne af Amerikanske undersøgelser på hospitaler har vist, at op til 90% af bakterier og vira fjernes ved hjælp at photoionisering. Forsøg med daglige målinger viste, at med anvendelsen af photoioniseringsprocessen opnåedes der bedre resultater i og på områder der kan blive glemt eller overset i den daglige rengøring, og hermed kan der opnås en bedre standard af miljøet på hospitaler. Photoionisering er en omkostningseffektiv og sikker metode til at forhindre patientens infektion eller sygdom under behandlinger og hospitalsindlæggelser. Med Clean Air kan der opnås en mindre risiko for infektion og sygdom, og dermed en højere kvalitet og en bedre økonomi på hospitaler og i sundhedssektoren ect. En anden fordel ved Clean Air PHI er, at både patienter, ansatte og besøgende slipper for ubehagelige lugte fra rengøringsprodukter, kemikalier, medicin og syge mennesker.]]><![CDATA[Cato Clean Air Phi Reme systemer, forebygger støv og skimmelrelaterede allergier]]>Tue, 07 Jan 2014 13:41:27 GMThttp://www.catocleanair.dk/aktuelt/cato-clean-air-phi-reme-systemer-forebygger-stv-og-skimmelrelaterede-allergier]]><![CDATA[Skimmel problemer i et hus fra 30’erne krævede mere en blot udskiftning af tag og vægge.]]>Tue, 07 Jan 2014 13:34:35 GMThttp://www.catocleanair.dk/aktuelt/skimmel-problemer-i-et-hus-fra-30erne-krvede-mere-en-blot-udskiftning-af-tag-og-vggeFor nogle år siden havde vi betydeligt flere sundhedsproblemer i vores familie end de fleste andre. Frem for alt blev vores to børn ramt af problemer. De fik langt flere halsinfektioner, luftvejsproblemer, forkølelse og snue end andre børn i samme alder, symptomer, der er særlige for et svækket immunforsvar, og noget der kan være forårsaget af høje niveauer af skimmelsporer i huset. 
Sveca Clean Air foretog en skimmeltest for at kontrollere om der var et skimmelproblem. Tilstedeværelsen af skimmelsporer viste sig at variere meget. Men var generelt meget høje når det blæste, - vi bor i et område, hvor det ofte blæser hårdt og direkte på vores hus - En af prøverne viste at niveauet var over 100 cfu i vores alrum/dagligstue, udenfor vores soveværelse. Vi fik monteret en Clean Air Micro 5" PHI. En kontrolmåling blev foretaget efter et par uger, og her var niveauet af skimmelsporer i det pågældende rum næsten ikke-eksisterende. Nu efter over et år er jeg overbevist om, at effekten af Clean Air har afhjulpet skimmelproblemet. Denne vinter har forskellen været så udtalt til sammenligning med sidste vinter, at det næsten er uvirkeligt. Clean Air eller ej, når vi sammenligner med venner, der har børn i samme alder som vores er de gennemsnitligt mere og oftere syge end vores børn. Jeg finder det fornuftigt at anvende en luftrensnings metode baseret på naturens egen måde at rense luften på, bla. med hensyn til lugte, bakterier, vira og skimmel, og jeg kan virkelig anbefale denne form for luftrensning.
Mamma och frilansjournalist, Göteborg Norr

]]>
<![CDATA[Cato Clean Air samarbejder med Sveca Clean Air og der igennem også Norketek i Finland]]>Tue, 07 Jan 2014 13:32:43 GMThttp://www.catocleanair.dk/aktuelt/cato-clean-air-samarbejder-med-sveca-clean-air-og-der-igennem-ogs-norketek-i-finlandCato Clean Air samarbejder med Sveca Clean Air og der igennem Finske Norketek når det handler om forskellige praktiske og tekniske spørgsmål...
Igennem Sveca Clean Air arbejder vi sammen med Finske Norketek som har en lang erfaring med Clean Air produkter og som begyndte at installere de første i 2003. Norketek har igennem årene løst mange forskellige opgaver og her igennem fået mange tilfredse kunder i Findland, bla. sygehuse, skoler, daginstitutioner, levnedsmiddelindustrien, og private virksomheder.
]]>